torsdag, april 30, 2009

Blomsterne og bien (120/365)

I dag er det Kristians mormors fødselsdag, så til lykke Mormor ;o) Vi håber, det er en dejlig dag og en hyggelig aften i aften.

Jeg har som skrevet tidligere sået en del frø på terassen, og her kan man se en kasse, der forhåbentlig i løbet af sommeren kommer til at blomstre og gro. Jeg skal i gang med nogle ispinde og have lavet blomsterskilte, for poserne kan nok ikke holde hele sæsonen igennem.


Jeg har fanget en hveps (jeg vil tro, at det er en hveps...), som er enorm! Det er almindelig størrelse terassebrædder, den sidder på. Den er måske 3 cm lang. Den er bare stor! Jeg skal vist have mig et par klipklappere, så jeg ikke går barfodet på terassen, hvis der er flere af denne størrelse heromkring. Det kan tilføjes, at damen her ikke fik lov at flyve videre og bosætte sig - hun led en krank skæbne på min terasse...

120: 30. april

Det er lidt grumset vejr i dag, så dagens billede er desværre med meget hvid himmel, men jeg har lovet min mor at poste et billede af netop denne udsigt. Så her er den... Farverne er markant mere voldsomme i virkeligheden, men kameraet og jeg er ikke lige blevet enige om, hvordan der kan kompenseres for det grå vejr.

En uges opdateringer... (112-119/365)

Uhada - en lille uges tid i Danmark, og så gik bloggen helt i stå. Det er ikke imponerende. Til gengæld havde jeg en fantastisk tid i Danmark og Sverige. Bloggen skal bringes up to speed, og denne gang kommer det altså til at blive i én post, så jeg imorgen (1. maj) kan starte op igen for alvor.

Onsdag gik turen retur til Danmark med tog fra Bonn til Hamborg og videre derfra til København. Hvis man ser bort fra, at mit tog blev forsinket fra Bonn og dernæst på vej til Danmark, så jeg ankom i København en time for sent, gik det fint. Inden jeg satte mig i toget, kom jeg forbi min nye bys smukke kastanjeprydede plads:

112: onsdag den 22. april


Torsdag var Line og jeg i Fields og småshoppe lidt, og jeg hentede mine forældre i lufthavnen. Inden da nåede jeg lige at nyde lidt af det spæde danske forår i mine forældres have. Skønt at få forår mere end én gang i år.

113: torsdag den 23. april


Fredag var en hyggelig dag med mine forældre, og min far og jeg fik gennemført et lille photo shoot, vi har snakket om længe. Billederne af min far og hans elskede bil skal bruges til et scrapprojekt, som I vil se i den kommende tid. En nyvasket bil i solskin ser nu godt ud!

114: fredag den 24. april


Lørdag stod så på scrap i lange baner. Inge-Britt og jeg havde tilmeldt os til ScrapEvent i Helsingborg, og det var herligt. Der var små smuttere, men vi havde en dejlig week-end med super fede projekter, og godt selskab. Det er altså en fantastisk fornemmelse at være sammen med 120 andre mennesker, som også brænder for scrapbooking.

115: lørdag den 25. april


Søndag fortsatte ScrapEventet i samme fine stil med en masse tryk på. Billedet er en detalje fra et af week-endens projekter.

116: søndag den 26. april


Mandag var en rolig dag, hvor jeg blev klippet og tog en tur ud med en gave til en veninde. Om eftermiddagen sad jeg og nussede med lidt kort inspireret af week-endens event. Mandag aften var vi til en hyggelig middag hos Esben og Sus, hvor vi nød deres super lækre overetage. Mums! Dagen afsluttedes med et spektakulært tordenvejr, som vi så henover Københavns tage - hvem har så brug for et fjernsyn?

117: mandag den 27. april


Tirsdag kørte jeg så retur til Bonn, og denne tur var endnu mere uproblematisk end turen til Danmark. Det var herligt at komme hjem til byen, som fortsat er skøn, og til vores hjem som er dejligt. Desværre er der ikke noget billede fra tirsdag - ups!

118: tirsdag den 27. april


Onsdag var jeg så hjemme igen, og den stod på udpakning og arbejde på terassen. Der er sået en del forskellige blomster, som jeg glæder mig vældigt til at se spire og gro. Udpakningsmæssigt ar jeg i gang i mit scrapværelse; jeg kan godt mærke, at jeg mangler alle mine hylder for at kunne komme helt på plads. Heldigvis henter Kristian en bil i aften, som skal gøre det nemmere for os at komme i Ikea, Bauhaus med mere - og hjem til Sus' phd-festlighed. Det bliver dejligt.


119: onsdag den 28. april

Så er jeg vist up to date, og imorgen kan bloggen startes på ny.

tirsdag, april 21, 2009

Spisestue (111/365)

Det går fremad! Jeg tror, at jeg fik tømt og sorteret omkring 10-15 kasser tirsdag. Det er lidt problematisk, at vi ikke har noget klædeskab, for det har medført at vores tredje sal flyder med tøj. Det ser jeg på, når jeg kommer tilbage til Bonn efter en lille uge i Danmark og Sverige - og nej I får ikke lov at se rodet!


Da jeg så småt havde fået tømt kasser nok til, at man kunne se gulvet i vores spisestue, satte jeg mig for at få indrettet stuen lidt. Stuen på første sal er stort set indrettet, hvis man ser bort fra, at det vil være godt med billeder på væggene og måske nogle gardiner, og efter tirsdag er spisestuen sådan set også klar.

mandag, april 20, 2009

Udedanskere (110/365)

Der er ikke meget at melde fra en dag med masser af tømte flyttekasser. Jeg knoklede på hele dagen, mens Kristian var på arbejde. Målet er at komme på plads i en fart, og for at nå det er der kun en vej.

Kristian indledte dagen med et besøg hos konsulinden i Köln (det lyder helt vildt formelt), fordi han skal bruge et nyt pas. Han fik et blad (ret gammelt dog) med hjem, som på en eller anden måde, sætter vores virkelig i skarpt fokus: Nyt fra Danmark - magasinet for udedanskere.


Udover at hjælpe med de mere praktiske ting, kunne konsulinden også fortælle om tiltag for danskere i området. Vi skal ret sikkert deltage i nogle af disse - blandt andet skal danskerne mødes på stambordet i Bonn, inden så længe. Det er nok et meget godt sted at starte, hvis vi skal lære nogle mennesker at kende.

søndag, april 19, 2009

Skabe, antik og botanik (109/365)

Søndag blev endnu en arbejdsdag for os; vi indledte med at samle vores porcelænsskab (nyindkøbt fra Ikea). Det gik fint med samlearbejdet, og det blev så ikke det Ikea-skab, der betød enden for vores ægteskab ;) Siger man ikke, at hvis man kan samle et skab fra Ikea uden at gå fra hinanden, har man et solidt ægteskab? Skabet kom i hvert fald op og stå i spisestuen inden frokosttid.


Bonn lægger fra april til oktober jævnligt gader og pladser til et af Tysklands største antikmarkeder. For første gang i år blev det afholdt søndag den 19. april, og vi var naturligvis nødt til at gå ind til byen og kigge på sagerne. Det var virkelig et antikmarked og ikke et loppe- eller kræmmermarked, og der var rigtig mange fine ting. Kristian har længe gerne villet starte en samling af gamle sjove emaljeskilte, så da han så en hel stand med sådanne, var han en glad mand. Han endte med at købe to forskellige skilte, som I kan se, når de er kommet op og hænge. Derudover købte vi en gamle sætte-skuffe, som jeg har drømt om i et stykke tid. Den har fin karakter, og jeg er glad for at have fået en skuffe, som virkelig ligner en skuffe. Den må I også vente med at se, til jeg har fået hængt den op. Endelig købte vi en thedåse (som dog kun skal være til dekoration) og en smuk akvarel i orange og grønne toner, som formentlig skal hænge i vores køkken, når den er kommet i en ramme. Den er malet af en californisk kunster i 73, hvis man skal tro signatur mm. Vi kan bestemt anbefale en tur på Rhein Antikmarkt, hvis man skulle være til den slags ting.

Tilbage i huset stod den på mere samlearbejde... Og hvilket et! Vores nye køkkenelement var ikke noget nemt projekt at samle med en manual på mere end 30 sider, men Kristian kastede sig frygtløst ud i det, og efter nogle timer kunne vi sammen samle skufferne og montere elementet i køkkenet. Da vi skulle til at sætte bordpladen på, opdagede vi, at den var flækket 25 cm ind fra en af enderne. Ævævæv! Særligt træls nu hvor vi ikke længere har en bil, men det nytter ikke at sætte en ødelagt plade på, så Kristian lejer en bil i week-enden, mens jeg er i Sverige, og kører ud og bytter pladen.

Mens Kristian havde samlet sager, havde jeg lykkedes med at få tømt en del kasser og sat porcelæn i det nye skab. Det er nu dejligt at komme lidt på plads. Dagens sidste projekt var at samle den reol, der skal stå i gangen på tredje sal. Det lykkedes heldigvis også.

Vi har også et spørgsmål til de botanisk begavede læsere af bloggen. I plantekasserne på vores terasse er der en del forskellige gevækster, og to af dem lovede jeg Kristian at bevare. Jeg har plantet dem om, så jeg kan berette, at der er tale om løgplanter. De vokser gevaldigt hurtigt, så jeg er spændt på at se, om de bliver kæmpe store. Her er billeder af dem - hvad mon de er for nogle?

Flyttelæs (108/365)

Det vil ikke være løgn at sige, at vi har været spændte på, om alle vores ting kom til Bonn eller hvordan. Man hører skrækhistorier om flyttefirmaer, der er mere end uldne i kanten, så det er naturligvis en tillidssag at overlade sine ting i andres varetægt. Da det stod klart, at vi skulle flytte til Bonn, overvejede vi flygtigt selv at flytte, men vi kom hurtigt på andre tanker, så vi indhentede flyttetilbud fra to firmaer. Af de to tilbud valgte vi så Move It, da vi følte os trygge ved firmaet og vores kontaktperson i firmaet, Bo. Det har vi bestemt ikke fortrudt! Der har været rigtig god rapport
mellem os og Bo, og alle tider er blevet overholdt, så vi var ikke urolige for firmaet - men det er da alligevel spændende...

- Move Its blå vogn; og en der holder ulovligt parkeret...

Lørdag klokken 8 ankom så en stor blå lastbil til vores adresse, og på trods af det parkeringsforbud, der havde været varslet siden tirsdag, holdt der biler og spærrede for flyttevognen. Det slog heldigvis ikke de to flyttemænd ud, så de gik i gang med at slæbe møbler og kasser op. Vores lejlighed starter på første sal, men alle kasser og mange af møblerne skulle til anden sal. Stakkels flyttemænd! To timer og tre kvarter efter ankomst var bilen tømt, og vores møbler og ting stod klar til indflytning. Det er en herlig fornemmelse nu igen at have vores sager omkring os - og det giver virkelig en fornemmelse af, at det er virkeligt, at vi skal bo her i Bonn.

- flyttekasser i spisestuen (vi samlede hurtigt vores spisebord)

Da vi mangler en masse opbevaring til vores ting (her er ingen skabe, og som bekendt næsten ikke noget plads i køkkenet) begav vi os endnu en gang i Ikea. Planen var egentligt, at vi ville købe et klædeskab med hjem, så vi kunne få vores tøj af vejen, men det var alligevel lidt uoverskueligt at skulle købe og slæbe alt det hjem, så vi er blevet enige om at bestille det på nettet og få det leveret. Så skal vi heller ikke slås med lørdagspanikken i Ikea Köln...

- den løber Kristian så gerne ville have.

Lidt sager blev det naturligvis til i Ikea; blandt andet viste det sig, at Kristian forfærdeligt gerne ville have en løber til gangen på første sal, så det fik han. Vi købte også en reol, der skal stå i et blindt hjørne (bag en dør) på anden sal. Det er tanken, at vi kan have regngøringsmidler, håndklæder og den slags stående på reolen, og så skal jeg have syet et forhæng, så man ikke kan se alle sagerne hele tiden. Men reolen er da en start - så kan nogle ting måske få et sted at stå.

Vel tilbage fra Ikea kørte Kristian over og afleverede vores lejebil, mens jeg gik i gang med at flytte rundt på møbler og tømme kasser. På en eller anden mærkelig måde, så virker det som om der er flere kasser nu, end da jeg pakkede dem på Nørrebro. Det skal blive spændende at se, om vi har fået nogle andres gods... Spøg til side, det er selvfølgelig vores ting, det ser bare voldsomt ud lige nu.

Vi har opdaget en fordel ved at flytte ind et sted, hvor man ikke først skal male med mere: det går stærkt! De to andre gange vi er flyttet, har vi malet, slebet gulve, ordnet og gjort ved, inden vi kunne begynde at drømme om at sætte møbler på plads og tømme kasser. Her er vi bare gået los. Det er lækkert at se lejligheden tage form stille og roligt. Der er ingen tvivl om, at det tager noget tid, før vi har fundet lige den indretning, vi gerne vil have; før lejligheden føles helt som hjemme, men det hjælper for hver lille ting, der finder sin plads. For mig er det også en fornøjelse at få lov at indrette og nusse om de ting, så det behøver ikke være færdigt imorgen ;o) I øvrigt er jeg ikke sikker på, om man bliver færdig med at indrette?

Vi blev ved til omkring klokken 21, spiste aftensmad og faldt så omkuld på vores madrasser i det, der med tiden bliver til vores soveværelse. Vi nåede dog at snakke om, at det er utroligt så stille her er. Man kan høre togene på den nærtliggende togstrækning, men de larmer ikke ret meget i forhold til hvor store de er, og hvor hurtigt de kører - det er lige ved at de mest insisterende fugle kan overdøve togene. Der er til gengæld ikke udrykning, fulde folk og racerkører på gaden nedenfor, der er bare stille! Det kan man nok godt vænne sig til...

fredag, april 17, 2009

Heldagsregn (107/365)

Vi har haft så flot vejr (20-25 grader), siden jeg kom herned onsdag i sidste uge, men i dag har det regnet mere eller mindre hele dagen. Det er sikkert godt for mine hindbærbuske, men det er ikke så spændende, når man er afhængig af tøjet i kufferten... Dagens billede er set fra vores terasse mod, og man kan måske lige ane, at kastanjerne lyser på livet løs i disse dage.

- en meget regnvåd terasse.

Kristian og jeg var i lejligheden i aften, hvor jeg fik vasket gulve i nogle af rummene, da der var ret støvet efter renoveringen, lejligheden har gennemgået i de sidste måneder. Vi fik også flyttet nogle af de ting, mine forældre havde haft med herned fra hotellet til lejligheden.

Kristian lykkedes med at fange aftenstemningen på vores nye adresse, da vi kørte retur til hotellet. I mørke og med fine gadelamper er regn vældig stemningsfyldt.

- det er stemning for alvor.

Imorgen er så dagen, hvor vores ting endelig kommer til Tyskland, og hvor vi rent faktisk flytter herned med alt, hvad det indebærer. Det betyder blandt andet, at vi ikke har adgang til internettet, før vi har fået det installeret i lejligheden, så opdateringen af bloggen kan nok blive lidt langsommere i de næste uger, men jeg skal nok forsøge at komme forbi her med lidt nyheder, så snart jeg har adgang til nettet med mere. Hav en dejlig week-end.

torsdag, april 16, 2009

Vores første post (106/365)

Lige omkring frokosttid trissede jeg gennem Bonn fra hotellet til vores lejlighed. Min plan var at være i lejligheden om eftermiddagen og gøre det, jeg nu kunne gøre uden ret mange af vores ting. Mine forældre havde haft bilen udtamponeret med kasser, værktøj med mere, så der var da nogle ting, jeg kunne pakke ud og kigge lidt på.

Da jeg ankom til adressen lå der en pakke til mig og et kort til os begge - vi har fået vores første post her i det tyske! Hvor hyggeligt - tak for kortet, Lene ;o)

- ja, ja adressen har jeg fjernet

Jeg fik tiden til at gå med at hænge håndklæder op, sætte blomster i vinduet i badeværelset, pakke et par kasser med pynteting ud - og så gik jeg i gang på terassen. Kristian og jeg havde shoppet lidt planter og blomster onsdag, så dem gik jeg i sving med at plante. Det var det dejligste lune sommerlige vejr; helt perfekt til planterier mm. Jeg måtte ret hurtigt indse, at der er rigtig mange og store blomsterkasser på min terasse, for de blomster jeg havde købt og regnet med kunne fylde en halv kasse, fyldte kun en halv. Ups! Men den halve kasse ser fin og gul ud nu ;o)

Udover at plante blomster har jeg plantet tre små hindbærbuske, flyttet om på nogle af de større buske, der allerede var på terassen samt gjort et par kasser klar til at plante blomster i. Det er helt sikkert et "work in progress" - men et fantastisk hyggeligt et af slagsen.

Forresten er det lidt sjovt: der er antennestik på terassen, fordi (som vores udlejer forklarede det) det er så hyggeligt at se bundesliga-fodbold på terassen. Jeg så ikke fjernsyn, men jeg hørte radio, mens jeg nussede med mine planter.

Dagen sluttede med endnu en udflugt til Ikea, hvor vi faktisk slog til på nogle af de ting, vi har snakket om, at vi gerne ville have. Køkkenet i lejligheden er ikke fantastisk, der er meget lidt skabsplads, og der er så godt som ingen bordplads (cirka 50 cm + 30 cm). For at forsøge at afhjælpe det problem har vi købt dette køkkenelement, som vi regner med skal fungere som køkkenhalvø.


For at løse problemerne med manglende opbevaringsplads har vi købt en reol med låger for. Dér skal vi så have vores porcelæn. Det sidste der mangler er så noget plads til kolonialvarer mm, men det må komme, når vi er lidt mere på plads og har bedre overblik over lejligheden.

PageMaps 3 år fødselsdagskonkurrence

Har I set, at Jackie fra Lifetime Moments sponsorerer præmien til PageMaps fødselsdagskonkurrence? Smut forbi Beckys hjemmeside og kig på hendes herlige skitser - måske var der en, der fangede dit øje ;o)

God fornøjelse.

Tiefgarage og andre vigtige beslutninger (105/365)

Onsdag den 15. april overtog vi helt officielt vores hjem her i Bonn. Det gik helt uden problemer, så nu glæder vi os frygteligt til, at alle vores møbler dukker op lørdag morgen. Inden da kan vi ikke gøre ret meget i lejligheden, så vi bor fortsat på hotel med møbler, lille køkken og internet.

Der er så mange nye ting, vi skal overveje og tage stilling til. Da vores nye hjem ligger stort set midt i Bonn, er parkeringsmulighederne ikke ligefrem fantastiske. Kristian drømmer meget om en ny bil (og jeg drømmer velvilligt med), og den skal naturligvis også have et sted at bo. I den modsatte ende af vores lille gade, ligger der et kollegie, og hvert værelse har parkeringsplads i kælderen - men der er jo ikke så mange studerende, der har bil. Så nu pønser vi meget kraftigt på at leje en plads til bilen.

(jeg har fjernet info-oplysningerne)

tirsdag, april 14, 2009

Vort nabolands vemodige köttbullar (104/365)


Dagens billede er virkelig ikke ret imponerende, det skal jeg indrømme, men det har været en rigtig dejlig afslappet dag for mit vedkommende. En kort bytur med lidt shop til mig og til lejligheden, samt til frokost efterfulgt af gamle udgaver af Mads og monopolet på hotellet.

Her til aften har Kristian og jeg været en tur i den lokale udgave af Ikea, som på langt de fleste vis ligner den Ikea, jeg er vant til at komme i i Gentofte. Én forskel er dog, at den svenske shop i denne Ikea er massivt stor (der var en gang en lignende i Gentofte, men den var aldrig så stor). Skulle vores hjemve efter Skandinavien blive for overvældende, kan vi tage i Ikea og købe köttbullar, gifler, knækbrød og sild. Tænk engang...

Danske blog

Der går en bølge gennem de danske scrapblogs i dag, og den ser sådan her ud:


Det er Sofie, der har startet bølgen, og jeg synes, du skal tilslutte dig bølgen allerede i dag ;o) Tilføj logo og link på din blog, hvis du tilmelder dig.

mandag, april 13, 2009

Gennem tågerne (103/365)

Kristian og jeg har lejet en Golf, og den kunne vi nok godt vænne os til at køre rundt i. Der er godt nok stor forskel på vores lille danske go-cart, og denne store tyske flyder. Vi må se, om ikke vi skal skifte bilen ud, når der er styr på alle udgifter til flytning med mere.

Dagens tur indledtes med at køre ud for at finde en geocache, Kristian ikke havde fundet, da han ledte i sidste week-end. I dag var der mere held i sprøjten, så vi fandt cachen og kom af med en travelbug, som Kristian havde med i lommen.

Vi var så tidligt af sted, at solen ikke havde nået at brænde tågerne af. Nær cachen stod denne gamle mølle, som vi kunne skimte gennem tågerne:


Meget passende for højtiden lå cachen nær et af Tysklands UTALLIGE kors, der står mere eller mindre tilfældigt spredt omkring i landskabet. Jeg er jo som bekendt ikke én, der er kendt for at gå i kirke eller for at tro, men i dag synes jeg nu alligevel, at Jesus skal få lov at være med på bloggen.


Opad dagen lykkedes det solen at vinde over tågerne, så det igen blev lækkert forårsvejr. På vores tur nåede vi til Belgien (igen), og på vej hjem igen kørte vi ad en motorvej, omkring hvilken der var mængder af træer, der blomstrede med smukke hvide blomster. Herligt herligt!

søndag, april 12, 2009

Kristians arbejde, Rhinen og flere blomstrende træer (102/365)

I dag var mine forældres sidste dag i Bonn i denne omgang, og vi skulle ud og se, hvor Kristian arbejder nu, samt spadsere langs Rhinen. På vej ned mod parkeringspladsen måtte vi nappe et par billeder af en af de berusende smukke alleer med blomstrende kirsebærtræer. Her er et billede med kirsebærtræer og mine forældre. Et billede kan overhovedet ikke gøre træernes skønhed fyldest - I må komme ned og se dem næste forår ;o)


Første stop var så FN ved Rhinen, hvor Kristian udpegede, der hvor han nu arbejder. Han stillede troskyldigt op til fotosession foran FN - nu med grønne træer:


Kort fra UNFCCC's hovedkontor står denne smukke, smukke magnolia, som jeg ikke kunne lade stå i fred...


Selvfølgelig findes der et gæstgiveri ved Rhinen, hvor man kan få en kop øl (eller kaffe, hvis man mere er til det). Som sagt så gjort:


Frokosten blev indtaget på en italiensk restaurant i Bad Godesberg (en forstad til Bonn), og så retur til hotellet, inden mine forældre pakkede deres sager og kørte hjem til Danmark efter en hyggelig påske her i vores nye by.

Kristian og jeg har lejet en bil i denne kommende uge, da vi overtager vores tyske lejlighed på onsdag. Vi vil gerne en tur i Ikea, på planteskole med mere i ugen som kommer. Det bliver rigtig spændende at flytte ind og indrette på ny.

Jeg håber, at I har haft en rigtig dejlig påske - og at I nyder den sidste påskedag imorgen.

lørdag, april 11, 2009

Rhinen er her faktisk (101/365)


Finn var en lille smule urolig for, at Rhinen slet ikke var i byen, så her til formiddag gik vi ned for at sikre os, at den fortsat er der. Se selv her - svigerfar og svigersøn holder øje med floden og strømmen. Jeg glæder mig til vi skal ud og sejle på floden.

25 grader i Liege (100/365)


Sammen med mine forældre gav vi Liege endnu en chance, og det hjalp unægteligt noget at parkere mere centralt i byen, så man ikke kom lige ud i det billige kvarter. Der er gode butikker i byen, og langfredag bød på 25 grader og høj sol - en perfekt sommerdag hvis vi havde været i Dnmark. Her er det "bare" en forårsdag, men sikke en.

Mmmm magnolia (99/365)


Lyserøde og hvide blade overalt og blå himmel foroven - mmm....

onsdag, april 08, 2009

Next stop Bonn (98/365)

Onsdag den 8. april blev så dagen, hvor jeg flyttede til Bonn sådan helt officielt. Jeg er pr. dags dato udvandret fra Danmark (omend kun for en periode), og det er en noget sær fornemmelse, skal jeg ærligt indrømme. Men det er også spændende, og både Kristian og jeg glæder os til vores nye liv og oplevelser. Tak, for hjælpen til familie og venner som har båret, slæbt og lyttet i de sidste uger. Vi glæder os til at se jer snart igen i Danmark eller Tyskland.

Turen til Bonn gik fint, selvom det godt nok var ret tungt at slæbe to kufferter af sted. Heldigvis havde begge kufferter hjul, så det gik fint. Flyveturen var uden de store begivenheder, og det var skønt at komme til Tyskland og flyve indover området omkring Dusseldorf og se træer med grønne blade og blomstrende magnolietræer! Her er der dømt forår, skal jeg love for.

Efter flyvetur og togtur gennem blandt andet Köln, hvor jeg opdagede, at banegården ligger klods op ad den store kendte katedral i byen, ankom jeg til hotellet. Jeg faldt lidt ned og gik så ind til centrum (cirka 5-7 minutters gåtur) for at købe lidt frokost. Tilbage på hotellet gik jeg omkuld og sov en middagslur, indtil Kristian kom fra arbejde.


Kristian og jeg blev enige om, at en aftentur henover byen og til vores kommende hjem måtte være planen. Så vi begav os af sted. Gennem hele centrum af byen kunne vi nyde udsprungne træer og blomster. Til trods for let regn så er det helt skønt forår, vi går igennem.


Vel fremme (og der er altså ikke langt fra centrum af Bonn til vores nye lejlighed) var vi inde og nusse lidt på vores lejlighed. Den er endnu ikke færdig og klar til, at vi overtager, men det skal den gerne være den 15. april, hvor vi flytter ind.

Se en bizar og noget afpillet overforbo vi får om en uge... Gad vide, hvor længe han har siddet der?


Her står Kristian på vores nye terasse - øj, hvor det skal blive lækkert at sidde der i sommersolen og se mine blomster vokse og gro i plantekasserne.


Der står allerede lidt blomster og grønne planter på altanen, og sågar en af mine yndlingsblomster, tulipanen er repræsenteret på terassen:


Her kigger vi ned på terassen fra et af rummene på vores anden sal.


Lejligheden, vi skal bo i, har tre etager, og der er dørtelefoner på alle tre etager. Dørtelefonen er ret spøjs, for der er hul midt i røret. Her demonstrerer Kristian, hvordan det ser ud. I øvrigt står Kristian på reposet på anden sal udfor det, der bliver vores gæstetoilet.


Dette billede er taget foran terassedøren, og vi kigger ned mod vores nederste etage ligger. På den etage er der kun et rum, som bliver vores stue. Det er smukt rum med en fantastisk stuk!


Huset har en masse flotte og spændende detaljer, som vi glæder os til at blive bekendte med. En af detaljerne vi opdagede i dag, var at dørenes lukketøj sidder udenpå dørene, som det ses her:


Efter endt boliginspektion (nej, hvor vi glæder os til at flytte ind og gøre lejligheden til vores) gik vi tilbage gennem den smukke by for at finde noget aftensmad. Vi spiste på det lokale brauhaus, som laver en dejlig frisk øl og tung, tradition tysk mad. Det virkede på sådan en lang dag ;o)

Det sidste seje træk (97/365)


Tirsdag den 7. april var så dagen, hvor flyttemændene kom for at tømme vores lejlighed. Det vil være løgn at sige, at det har været en fornøjelse at pakke tingene sammen, sorterer og gøre lejligheden klar, men det blev gjort og alle vores sager blev båret fra anden sal af 3 stærke mænd på lige under 2½ time. Det er helt sikkert penge givet godt ud ikke selv at skulle brække ryggen på den tjans. Jeg var vildt imponeret og en lille smule rystet over den måde, de gik til deres arbejdsopgave. Men samtidig meget taknemmelig for ikke selv at skulle slæbe mere (bortset fra to tunge kufferter, der skulle med til Bonn).

Det var en underlig fornemmelse at forlade lejligheden og sige pænt farvel til to af de fire mennesker, der skal bo der, mens vi er i Tyskland. Det føltes sært, men jeg har tillid til vores lejere, og jeg håber naturligvis, at de bliver lige så glade for lejligheden, som vi er.

Udover tomheden, så afdækker dette billede også hvor langt eller kort foråret er udenfor vinduerne på Nørrebro. Der er ingen blade på træerne udenfor vinduet.

mandag, april 06, 2009

Tomt, tomt, tomt (96/365)


Jeg lover - det lakker mod enden med de her billeder af en tom og lidt trist lejlighed (hold ud et par dage mere, så ændrer billederne sig til det mere muntre).

Tak Esben (95/365)


Kristian er fløjet til Bonn, så jeg er alene hjemme og sørger for de sidste ting i forbindelse med vores flytning. I går var der en del kasser, der skulle bæres ned i bilen, så jeg kunne køre dem over til mine forældre. Jeg var så heldig, at Esben havde tilbudt og hjælpe, og det benyttede jeg mig af. Esben så godt nok en lille smule bekymret ud, da han spottede denne stabel kasser i vores ene stue - måske troede han, at det var dem, der skulle slæbes ned ;o)

Til lykke, Liza (94/365)


Godt nok var det Lizas fødselsdag søndag, men vi var inviteret til middag lørdag, så derfor er Lizas gave dagens billede for lørdag den 4.4.

Hylder uden scrap (93/365)


Mens Anne-Mette måske er ved at gøre klar til at pakke løbesko og jakkesæt ned, så ved enhver scrapper, at det at pakke ens scrapsager væk er en stor opgave - og lidt trist. Men mine sager skal naturligvis med til Bonn, så derfor er mine hylder blevet tømt.

søndag, april 05, 2009

Forår på Nørrebro (92/365)


Yeps - det er også forår på Nørrebronx.

onsdag, april 01, 2009

Det er IKKE en aprilsnar (91/365)


Det er vitterligt ikke en aprilnar - vores soveværelse ser sådan her ud i dag ;o)