fredag, august 29, 2008

Playtime

I går var det som bekendt torsdag, og det betyder, at det var tid til LM Style igen. Temaet for Tracys super artikel var at tage action shots. For os, der lavede layoutene, var oplægget at bruge 3 Bugs in a Rugs nye serie Playtime. Farverne og mønstrene lægger bestemt op til at lave drengelayouts; så det gjorde jeg:


Det første layout er med et skønt billede af Kristian som helt lille. Det ser vitterligt ud som om han er taget alene til stranden. Ved at tilføje de orange farver har jeg fået den 70'er stemning frem, jeg synes, billedet havde brug for.


Det andet layout er et ret enkelt drengelayout, hvor jeg har skåret en af de nuttede dinoer ud og pyntet ham lidt med udskårne prikker, 3d lak og bånd. Dinoen er monteret med 3d puder, så han får lidt dimension:


Jeg har to andre dinoer ud af papiret; jeg pyntede dem med brads, papirstykker og 3d lak:

torsdag, august 28, 2008

Scary Pumpkins

Jeg har fået Making Memories' nye Halloween serie Spellbound hjem fra ScrapHouse, og jeg måtte naturligvis lave noget med papirerne så hurtigt som muligt ;o) Billederne er fra mit besøg hos Susan og hendes familie i oktober sidste år; græskaret med "boo" på var mit første udskårne græskar nogensinde:


For at give flagremusene lidt mere karakter, gøre dem lidt mindre fine og mere rå, har jeg slebet lidt af glimmeret af deres vinger:


Jeg har mixet MM filtalfabet med deres puffy (blanke) bogstaver - begge sæt er super lækre alfabeter:


Jeg skal helt sikkert også skære græskar i år; jeg havde et sæt med instrumenter og skabeloner med hjem fra USA, så jeg glæder mig til at lave et andet græskar i år. Skærer du græskar ud til Halloween eller er du helst fri griseriet?

onsdag, august 27, 2008

Intenst

Efteråret er helt bestemt kommet for at blive, og bortset fra at det gør det meget vanskeligt at få gode billeder af layouts, så nyder jeg det. Jeg kan godt lide lyden af regn på vinduerne og under dækkene på bilerne udenfor. Jeg har ikke noget imod at blive våd på næsen, når jeg går udenfor og generelt generer mørket mig ikke. Nu glæder jeg mig bare til farverne på træerne også kommer i efterårshumør.

På Becky Flecks hjemmeside fandt jeg de skitser, Becky har lavet for Basic Grey, og de er så fine! Her har jeg brugt en af dem til at scrappe et billede fra vores tur til Freiburg tidligere på året:


Papiret er de sidste rester af Cosmo Crickets Get Happy serie. Det føles nu godt at bruge noget op. Også selvom papirerne har nøjagtig de kraftige farver, jeg længes efter for tiden. Heldigvis har jeg dem jo fortsat - nu blot i mine albums i stedet for i mit lager.



Making Memories' Tiny Alpha stickers er selvklæbende, men når de som her sidder på et foto hæfter de ikke så godt. Derfor (og for effekten naturligvis) har jeg syet bogstaverne fast med en tråd, der træder frem i forhold til alfabeterne.

søndag, august 24, 2008

Valmuer

Da vi havde besøg fra USA i juni, var vi en tur i Odense. På vej hjem stoppede vi og så på valmuer på en mark på Fyn. Billederne på dette layout er fra den tur. Papirerne er Basic Grey Offbeat; serien har stærke farver og retromønstre, som passer til mange forskellige projekter.

Det er mærkeligt - nogle gange er det de mest enkle layouts, der tager længst tid at lave. Dette layout er i princippet meget lige ud af landevejen og alligevel har jeg brugt timer på at lave det.

Layoutet er baseret på en Becky Fleck skitse.

lørdag, august 23, 2008

3dive - nyt Basic Grey

Jeg fik papirer hjem forleden dag - der iblandt de nye Basic Grey Ambrosia og Offbeat. De er virkelig lækre. Ambrosia er perfekt til efterårs- og Halloweenbilleder, så jeg glæder mig endnu mere til efteråret nu.

Jeg brugte Ambrosia papirerne til billeder af Kristian, der åbner gaver til sin fødselsdag i juni. Farverne passede ret perfekt til Kristians trøje og til hans generelle farveskala ;o) Noget af min journaling er sløret med vilje; det ser altså ikke således ud på layoutet.

Layoutet er baseret på en Becky Fleck skitse.

Det er altid en kamp for mig at få brugt tallene på thickers, stickers og rubonark, så her måtte titlen blive en rebus. Når man ser lidt mere på ordet tredive, er det faktisk et mærkeligt ord...


Tidligere i dag tændte jeg sæsonens første fyrfadslys. Det er så mørkt og efterårsagtigt i dag, at jeg måtte indlede sæsonen. Om sommeren har jeg pakket alle mine lysestager væk, og de kommer først frem igen, når jeg synes, det er blevet efterår. Det var så i dag.

torsdag, august 21, 2008

Flere citroner

Tidligere på måneden handledes LM Style om at scrappe knap så gode billeder - at lave lemonade af de citroner livet byder på. I denne uge har vi fortsat citrustemaet ved at scrappe med citrusfarverne lime, gul og orange.

Mit første layout er med billeder fra min og familien Bergs udflugt til den lokale pumpkin patch sidste år i oktober. Jeg har brugt Scenic Route Grafton, som er tænkt til sommerbilleder, men som også fungerer super godt til efterårsbilleder:


Jeg har brugt KI lace cardstock til at lave et oversized fotohjørne. Jeg klippede KI lace cardstock stykket til, så det fik fint afrundede hjørner:


Tricket med at bruge tuborgklammer om titlen er efterhånden en gammel kending, men på det layout tænkte jeg, at jeg ville tilføje lidt ekstra dimension ved at have to lag tuborgklammer:


Det andet layout er med Rose Moka papirer - og de er bare MUMS! Frække farver og kække mønstre; lige nøjagtigt hvad jeg brænder for for tiden:


Jeg kan mægtigt godt lide Basic Greys Wilma chipboard bogstaver, men for at kunne lave titlen i lag, skar jeg bogstaver ud efter chipboardbogstaverne:


Jeps - de to m'er er w'er vendt på hovedet - det er trods alt begrænset, hvor mange gange jeg skal bruge w'er på mine layouts.

Sådan kan man også bruge sine scrapsager

Det er nok ikke nogen hemmelighed, at jeg godt kan lide at rydde op, omorganisere og putte ting i system... Det betyder også, at jeg ofte gensorterer mine scrapsager. Inspireret af de kasser jeg lavede forleden dag, har jeg lavet lidt pyntede kasser til mit scrapskab:




Alle kasserne er klædt i Basic Grey papirer - dog fra forskellige serier. Det virker faktisk meget harmonisk, selvom det er forskellige serier. Den røde kasse til fotografier er klædt i de helt nye Offbeat papirer, som er super cool. De minder lidt om 70'er køkkener; de er glade og lidt tossede.

Apropos kasserne så er der er tilbud på kasser i Bilka i denne uge. Jeg har på fornemmelsen, at det er de samme, som dem jeg brugte til mine Halloween-kasser, men det kan jeg fortælle jer, når jeg kommer hjem fra Bilka senere.

Bruger du dine scrapmaterialer til andet end scrap? Har du noget scrappet siddende / stående / hængende fremme?

tirsdag, august 19, 2008

Jeepers creepers...

Det er mørkere i vejret, det er blevet køligere og natten kommer hurtigere nu - vi nærmer os efteråret, det er der ikke tvivl om. Det betyder, at jeg begynder at længes efter alt det, der hører til efterår og vinter: sprøde dage, brune eller røde træer, min fødselsdag, julen og inden da Halloween. I dag fik jeg den idé at lave et sæt kasser i Halloween-tema:


Papirerne er Heidi Grace Jeepers Creepers fra sidste år. Kasserne er endvidere dekoreret med MM velvet stickers, bånd og Hambly Studio rubons.



Jeg skal måske bruge kasserne til boo-gaver*, så derfor tænkte jeg, at det kunne være skægt at have en lille overraskelse i bunden af hver æske:


* En boo-gave er en lille hemmelig overraskelse, som du sætter hos venner og bekendte. Det kan for eksempel være lidt Halloween-guf, materialer til at bage en græskartærte eller lignende. Idéen er, at hvis man har fået en boo-gave, skal man give en gave videre. Det er en slags Halloween-gækkebrev eller kædebrev. Det er rigtig hyggeligt og uforpligtende - og rigtig sjovt. Tænk over om det kunne være sjovt for dig at lave lidt efterårsoverraskelser til venner og familie...

mandag, august 18, 2008

Lidt af hvert og ingenting

Jeg har ikke fået scrappet i week-enden, men jeg har da lidt forskelligt at berette alligevel. Jeg har handlet en smule på Etsy, og i sidste uge fik jeg et viskestykke hjem. Det er købt særligt til at pynte i køkkenet:

Viskestykke fra BeanPickleSprout


I fortsætning af sidste uges julesnak, har jeg lavet et par ATC'er med Scenic Routes Roxbury papirer og diverse embellishments. Jeg er blevet ret begejstret for ATC-størrelsen, og jeg pønser på at bruge kortene (eller lave nogle andre) som til- og frakort til jul. Det, tror jeg, kunne se ret fint ud.


For 2½ år siden købte jeg min første photoprinter; en Canon I9950 som jeg har været rigtig rigtig glad for. Desværre begyndte billederne at blive ret kedelige i farverne tidligere på året. Jeg prøvede hvad som helst, men det blev desværre ikke bedre. Kristian og jeg tror måske, at der er tale om at printerhovedet er stået af. Men! Et nyt koster 1000 kr, og hvad så hvis det alligevel ikke var dét, der var i vejen? Nå, men jeg har i nogle måneder scrappet billeder, jeg har fået fremkaldt professionelt. Det betyder at størrelserne er ret meget de samme hele tiden, og det kan jeg godt blive rigtig træt af. Samtidig er det begrænsende for de fixe idéer, der måtte opstå ind imellem. Summasumarum: jeg har købt mig en ny dejlig farveprinter; en Canon IP4500:


Printer du dine billeder selv eller lader du de professionelle om det?

Awards

Jeg har fået forskellige awards på det sidste, og jeg er rigtig glad for dem alle. Det gør mig særligt glad, at I læser med herinde og måske finder inspiration til jeres eget scrap. Jeg tror umiddelbart, at de fleste awards har været omkring de blogs, jeg kender. Men lad mig bare sige, at det er en fornøjelse at læse med på jeres blogs, at se jeres scrap og blive klogere på det, der er jeres verden.

fredag, august 15, 2008

Det smager af sommer

Mens Lifetime var nede, skulle der have været en feature om at scrappe sommer madbilleder. Jackie udsendte det nyhedsbrev for et par dage siden. Begge mine layouts er med billeder fra Kristians 30 års fødselsdagsfest i gården.


Det første layout er med billeder af Bertram, der spiser kartoffel og brød med hummus. Han er ikke en kostfornægter, og det er hyggeligt at se ham guffe løs.



Layout nummer to taler nærmest for sig selv - Louise kunne næsten ikke vente på at få lov at sætte tænderne i muffinsne (hvad hedder det i bestemt flertal på dansk?). Basic Grey cupcake papirerne var perfekte både i tema og farver, så det var et af de nemme papirvalg.

torsdag, august 14, 2008

Julerier i god tid

Sidste år til jul stressede jeg rundt for at lave spændende indpakning til julegaver mm lige inden, de skulle bruges. I år håber jeg at være lidt mindre rundforvirret og have nogle af tingene klar, når december melder sin ankomst.

Blandt mine design team prøver fra Lifetime var der fire ark Fancy Pants Happy Holidays i størrelsen 8x8". Jeg havde ikke lige umiddelbart julebilleder i de farver, serien er i, så jeg valgte at starte på mine juleindpakninger:


Boxen er vist nok købt i Bilka tidligere på året; den er den miderste i en serie af tre, og den er cirka 12x12 cm. Det er ikke en stor kasse, men der kan da være lidt i den, og gaver behøver ikke være store for at være gode ;o)

Der er vist ingen tvivl om, at jeg holder meget af julen. Det er ret almindeligt, at jeg på det her tidspunkt af året begynder at tænke på julekort og -gaver. Det betyder ikke, at jeg er færdig og klar, når det bliver den 1. december. Desværre! Er du velforberedt og organiseret med julerierne, eller laver du også den sidste gave lillejuleaften?

onsdag, august 13, 2008

12 of 12 - August

August 12 2008 was a wet day and thus a day spent inside of a hollow house ;o) I still managed to take 12 pictures for Chad Darnell's 12 of 12 challenge.


9.05: Take cherry tomatoes, salt, peber and oil
- mix well and then put them in the oven at 100C.


9.10: Starting a scrapbooking project.


12.14: My sea urchin and dropped flowers.


12.54: My finished scrapbooking project.


15.15: Getting ready to write up class for LM's anniversary crop.




15.16: When it rain it pours.


15.16: Red rain.


15.16: Purple rain.


17.02: Dh in the sunlight.


18.09: After hours and hours in the oven:
enjoy the tomatoes.


18.59: Pasta with greens.


19.37: Beating dh at Heck Meck
- oh and did you notice the ghost hands?

tirsdag, august 12, 2008

Mere Fancy Pants

Jeg fik lavet et layout mere i går, og jeg brugte endnu et par papirer fra Fancy Pants' Daily Grind serien. Billedet er fra Kronborg i juni, hvor vi viste Norri & Warren rundt i Danmark. Det var nemt at få 8x8" papirerne til at slå til til et 8,5x11 layout, så det er nok ikke sidste gang, jeg gør det.

Layoutet er baseret på en Becky Fleck skitse.

I dag er det den 12. august, og det betyder, at det er tid til 12 of 12. Jeg har første billede i kameraet, men der er 11 tilbage, så jeg må finde på noget ;o)

Hav en dejlig tirsdag.

mandag, august 11, 2008

Tak for dig

Jeg har omsat flere nye papirer til et layout med et billede af Kristian. Denne gang er det et billede fra vores tur til Fyn med Warren & Norri. Vi stoppede for at kigge på en valmuemark, og Kristian fik en næroplevelse med marken:

Layoutet er baseret på en Becky Fleck skitse.

Papirerne er de nye Fancy Pants Daily Grind, som kan bestilles hos Lifetime. Vi har fået prøver, der er 8x8", så jeg synes ikke lige, der var nok til at lave et 12x12 layout med dem. Men da jeg har købt 3-rings albums fra We are Memory Keepers, kan jeg mixe 12x12 og 8,5x11 layouts i samme album. Det er faktisk en sjov effekt at have de forskellige størrelser mixet mellem hinanden. Samtidig giver det mig mulighed for at veksle mellem forskellige størrelser, hvorved jeg ikke sidder fast i én bestemt størrelse.

Er du loyal mod en bestemt størrelse eller mixer du også?

søndag, august 10, 2008

Vinter i august

Gårsdagens andet layout er med billeder fra vores tur til Tyskland i marts og april. Kristian oplevede for første gang sneklædte bjerge tæt på, og det blev foreviget. Lisettes skitse var ret perfekt til mine billeder, og det samme gjorde sig gældende for sidste års julepapirer fra Basic Grey, Figgy Pudding:

Det er ikke sådan til at se det, men der er lagt blå stickles på snefnuggene samt på istapperne for at understrege det kolde tema. Jeg måtte lave snefnugget i venstre hjørne selv, da der kun var to snefnug i sticker-sættet. Jeg brugte et af snefnuggene som skabelon og tilføjede en sticker-cirkel, så mit hjemmegjorte snefnug fik flere farver, som de originale havde. Det kom heldigvis til at virke meget godt. Nogle gange kan det være en udfordring at have stickers, der matcher, hvis man ikke har nok af dem ;o)

I dag har Kristian og jeg slappet af hjemme, hvilket har været herligt. Noget af tiden har jeg brugt på at lave nogle ATC'er med små prøver på October Afternoon Weatherwane, som jeg har fået fra Jackie:

Farverne er virkelig lækre - ikke så støvede og flade, som jeg først var bange for, men derimod efterårsagtige på den helt rigtige måde. Jeg er glad for, at jeg har forudbestilt hele serien; de kan helt sikkert bruges til billeder fra vores tur til England.

Nu står den på West Wing, Etsy og de sidste søndagstimer - jeg håber, at I har haft en dejlig week-end.